Merkstrategie, logo en huisstijl ontwerp, illustraties, drukwerk en meer.

Cultr re-branding

Toen ik in gesprek ging met Laura en Pascal van Cultr,  kwam ik er al snel achter dat er een hoop winst te behalen viel op het gebied van marketingstrategie en design. 

Ze vertelde me hoe Cultr was ontstaan: Tijdens de reizen die ze maken komen ze veel in aanraking met allerlei mooie culturen, mensen en producten. Zelf hebben ze de traditie om van elke reis een lokaal souvenir mee naar huis te nemen voor in hun interieur. 

In Marrakech, raakte ze aan de praat met de locals. Hun oog viel op de prachtige hand gemaakte poefen, echte ambacht. Uiteindelijk hebben ze besloten om met deze ambachtsmannen zaken te doen en deze eerlijke handel naar Nederland te brengen. 

Ik keek op de website van Cultr,  wat me opviel was dat dit mooie unieke verhaal niet naar voren kwam. Het stond wel ergens, maar dit mocht duidelijker worden. Dit maakt het product juist erg uniek!

Door met illustraties te werken trekt het de aandacht naar de tekst en maken we het voor de klant makkelijker om het verhaal te ontvangen. 

Onderstaand zie je een stukje vertaalslag naar de website.

De wereld bij je thuis

Collectie Marokkaanse leren poefen.

 

Natuurlijke tinten en texturen

Zoals je ziet hebben we gekozen voor natuurlijke tinten en texturen die het product tot zijn recht laten komen. 

Dit project loopt nog. We willen nog een persoonlijk tintje toevoegen aan het geheel. Laura en Pascal houden namelijk erg van reizen, iets waar hun klanten zich goed mee kunnen identificeren. 

Verdere uitwerking van Cultr volgt.Terug naar portfolio Ik wil ook een branding die met een blik de aandacht van mijn doelgroep trekt