fbpx

Waarom je wél zou moeten investeren in design – ook als je denkt dat dit overbodig is.

Steeds vaker hoor ik coaches roepen dat ze niet willen investeren in design. Hun omzetten zijn hoog, en ze zien de urgentie niet.

De fout die ze hierbij maken, is dat ze denken dat design alleen ‘voor de mooi is’. Maar design is ook: hoe iets werkt, de gebruiksvriendelijkheid en de aandacht van je doelgroep met één blik te pakken krijgen.


En begrijp me niet verkeerd. Ik snap waar deze roeping vandaan komt. Branding is namelijk meer dan alleen design en een gelikte website. Branding is ook je tone-of-voice, je merkverhaal en persoonlijk zichtbaar zijn. Iets wat deze coaches – zeer waarschijnlijk – erg goed doen.

Een branding is vandaag de dag een groep elementen die een bedrijf identificeren en onderscheiden van de concurrentie. Mede dankzij nieuwe technologieën zoals social media worden merken in de loop van de tijd steeds complexer. Wat ooit slechts een kleurenschema was, is nu uitgegroeid tot een persoonlijkheid met een volledig spectrum van emoties, eigenaardigheden en gebreken. Kortom, het is een personificatie van een bedrijf, en dus ook meer dan je tone-of-voice en zichtbaarheid. 

Wanneer ik dan bijvoorbeeld op hun websites kijk zie ik gelijk hoeveel ze ook mislopen. Er missen belangrijke knoppen op plaatsen waar deze zouden moeten horen (de Call-To-Actions). Ik weet niet hoe ik snel contact met ze kan opnemen, en de lappen tekst zien er behoorlijk onaantrekkelijk uit om te lezen. De belangrijke content valt niet op, en een klant die hier als eerste mee in aanraking komt zijn ze kwijt.

 

TIP: plaats dus voldoende CTA’s op je website, in je brochures en in al je uitingen. Zodat potentiele klanten gemakkelijk contact kunnen opnemen wanneer de emotie het hoogste zit!


Een ander punt wat ze mislopen – wanneer ze diensten of producten voor hoge prijzen verkopen – is de ervaring die bij een duur geprijsd product hoort.

Recent plaatste ik een poll op Instagram. Hierbij liet ik een prachtige verpakking zien, met de boodschap dat ik dit altijd enorm kan waarderen. De stelling was dan ook: “Kan jij dit ook zo waarderen?”. Vijfennegentig procent (meer dan 100 stemmen) had hierbij op JA gestemd.

Wat ik hiermee wil zeggen is dat klanten het wel degelijk als een mooiere ervaring zien wanneer iets er luxe uitziet. 

Ook ik merkte met mijn eigen re-branding ​van Grafisch designer voor startende ondernemers naar Branding expert – dat ik ineens de aandacht had van een ander type klant. 

We willen kopen van iets wat er goed uitziet, en we hebben er meer voor over. Klanten voelen een trots momentje, dit wil jij jouw klanten toch ook meegeven?

Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek en ontdek wat design voor jouw onderneming kan betekenen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *