fbpx

Een logo is een uitgave, branding een investering.

Een logo is een uitgave, een branding is een investering.

Dit is natuurlijk heel zwart-wit, maar wat ik hiermee probeer te zeggen is dat een branding MEER is dan alleen een logo.


Toen ik starte als ondernemer begon ik met het maken van logo’s voor startende ondernemers. Mijn grootste frustratie? Ik had hier een visie bij die -wanneer klanten er zelf mee verder gingen knutselen – niet tot z’n recht kwam.

Dit is een van de redenen waarom ik de – toen nog enge –  beslissing maakte om mijn bedrijf in te richten zoals deze vandaag de dag is. Ik verkoop geen logo’s meer, ik verkoop een transformatie voor je bedrijf, een gehele merkidentiteit die vertelt WIE je bent, WAT je doet, WAAROM je dat doet en HOE je het doet.

Visie

Merkwaarden

Tone of voice / storytelling

 Visuals


Zo begin ik met mijn (re-)branding trajecten altijd met de VISIE. Een aantal vragen die je jezelf hiervoor kan stellen is:: “Waarom doe je wat je doet?”, “Welke pijn wil je oplossen?”, “waar ben je goed in?”.

Vervolgens vertalen we dit naar een aantal MERKWAARDEN. 3 tot 6 key-words die belangrijk zijn voor je merk. “Wat verwachten klanten sowieso?” “Wat is uniek aan je bedrijf”, zijn twee van de vragen die hierbij kunnen helpen.

Onderstaand heb ik als voorbeeld drie van mijn eigen merkwaarden omschreven. Dit zijn merkwaarden die ik naleef in al mijn uitingen:

Inspirerend

Klanten moeten geïnspireerd worden om te groeien, de ambitie voelen, en EstherSenders.com moet hun vuurtje laten branden. 

High-end

Voor klanten van EstherSenders.com moeten het voelen als een exclusieve ervaring. Hierom zit er ook een live moment met lunch in mijn branding trajecten, krijgen ze mooie prints en een geprint brandboek. 

Echtheid

Iets wat mij als persoon zeker onderscheid van mijn concurrenten. Ondanks de professionaliteit wel de Brabantse gezelligheid, je hebt direct te maken met mij, niet met een partij. Ook wil ik jouw authentieke punten naar boven halen in je branding.


Dan is een passende TONE OF VOICE en STORYTELLING belangrijk. Hoe spreek je jouw klant aan. Heb je een zwaar onderwerp? Misschien is het dan bijvoorbeeld goed om het wat luchtiger te maken om je doelgroep te triggeren. + in samenwerking met mijn copywriter maken we een kort en bondig merkverhaal wat je overal kan gebruiken. Zodat je jouw merk boodschap in slecht een paar zinnen over kan brengen.


Onderstaand vind je mijn merkboodschap en BIO. Uit deze beknopte tekst wordt meteen helder wat, voor wie, waarom en hoe ik dat doe:

Mijn beknopte merkverhaal.

Als branding expert help ik ambitieuze ondernemers, die op het punt staan van een doorbraak, net dat stapje verder. Door middel van strategische sessies werk ik naar de kernboodschap van je merk en maken we een vertaalslag naar de juiste storytelling, beelden, het juiste aanbod en een bijbehorend design. Zodat jij met één blik de aandacht van je ideale, potentiële klanten trekt en jouw expert status kan claimen. 

Mijn BIO

1) Het fundament voor hoogwaardige communicatie van jouw business. 2) Maker van converterende merken voor ambitieuze ondernemers.

 

Nu is het pas tijd voor de VISUALS. Een logo en beeldmateriaal is dus ONDERDEEL van een branding.

Je kan je voorstellen dat als al deze bovenstaande elementen helder zijn, je de visuals hier op kan laten aansluiten. Zo match ik je met de juiste fotograaf en jawel… maak ik een logo wat past bij AL deze merkwaardes en jouw verhaal zodat je ook met één blik de juiste klant aanspreekt.

Een logo KAN dus wel een investering zijn, echter moet je bovenstaande punten dan wel helder en goed uitgewerkt hebben. Wanneer je een designer iets laat maken wat je zelf mooi vind, kan het zijn dat dit niet past bij jouw merkwaardes, en niet je ideale klant aanspreekt, waardoor het een uitgave wordt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *