fbpx

Social media items maken in Adobe Spark

Een van de dingen die ik aanbied bij mijn branding pakketten is: ‘Aanvullende huisstijl Items’. Hierbij kan je denken (en zelf kiezen) uit bijvoorbeeld Social Media templates of een E-book. Over dat eerste – Social media templates– wil ik het met je over hebben in deze post. 

Daarvoor werk ik namelijk in een programma waar jij ook in kan werken: Adobe Spark. Waarom? Omdat jij gewoon gemakkelijk aan de slag wil kunnen met je nieuwe huisstijl, en waarschijnlijk niet voor iedere post bij mij wil aankloppen (dit mag wel hoor, als je het liever uit handen geeft!). 

Wanneer je een branding pakket bij me hebt afgenomen en hebt gekozen voor diverse social media items, zal ik op jouw account de templates en je huisstijl inladen, zodat alles perfect staat uitgelijnd en jij enkel nog maar de tekst hoeft te wijzigen of een afbeelding hoeft te vervangen. 

Maar ik wil je in deze post ook kennis laten maken met Adobe Spark als je geen pakket bij me afneemt en zelf aan de slag wil. Het is namelijk heel gemakkelijk, en zelfs vanaf je mobiel te gebruiken!

zelf social media items maken in Adobe Spark

HET DASHBOARD

Dit is het dashboard, en het spreekt eigenlijk al voor zich. Alle formaten van de social media items staan al aangegeven, om een nieuw document aan te maken klik je simpelweg op het item naar keuze. In dit voorbeeld kies ik voor een Instagram verhaal, maar we gaan eerst je huisstijl inladen!

zelf social media items maken in Adobe Spark
zelf social media items maken in Adobe Spark

JE Huisstijl inladen

Let op, wanneer je eigen fonts hebt die je wil inladen heb je de betaalde versie nodig van ongeveer €12,- per maand. De eerste 2 maanden zijn gratis.

Eerst maken we je huisstijl aan, dit doe je onder het kopje ‘merken’ > ‘een merk maken’. Upload hier je logo(s), je lettertypes en voeg je kleurenpalet in. Dit is later veel makkelijker werken!

zelf social media items maken in Adobe Spark

Je project aanmaken

Wanneer je klaar bent ga je terug naar ‘+ een project aanmaken’. Zoals eerder verteld gaan we in dit voorbeeld een instagram verhaal maken voor een podcast aankondiging, in de huisstijl van Eveline Druncks. Hier zie je een post die ik al vormgegeven heb in haar huisstijl. 

Rechts boven vind je de knop ‘toevoegen’, hiermee kan je gemakkelijk een tekstvak aanmaken, een foto toevoegen of je eerder ingevoegde logo invoegen. 

zelf social media items maken in Adobe Spark
zelf social media items maken in Adobe Spark

Tekst en kleuren bewerken

Teksten en kleuren pas je aan in het rechter menu. Als het goed is kan je hier nu je huisstijl lettertypes en kleuren bovenaan terugvinden. Ook kan je spelen met de regelafstand en spatiëring van je teksten. (bij een branding traject wordt dit voor je goed gezet)

zelf social media items maken in Adobe Spark
zelf social media items maken in Adobe Spark

Afbeeldingen invoegen en schikken

Wanneer je afbeeldingen invoegt is het handig om te weten dat je deze met de ‘schuifbalk, volgorde’ in het menu kan schikken. Hiermee bepaal je welke afbeelding bovenop komt te liggen. Ook kan je met de knop ‘uitsnede vorm’ je beeld in een leuke vorm uitsnijden, zoals ik bijvoorbeeld bij dit design heb gedaan: een cirkel.

Tot slot kan je rechtsboven je creatie downloaden als .jpeg, en daarna posten op instagram! Ook kan je je werk delen met je team of designer.. Succes!

One thought on “Social media items maken in Adobe Spark

  1. Pingback: Nieuwe branding: Eveline Druncks - Esther Senders

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *